Podcastit – Tähtivaeltaja-podcast, osa 1

tahtivaeltajapodcastotsikko

Tähtivaeltaja podcastaa!

Tähtivaeltaja jatkaa uusien käymättömien korpimaiden valloitusta. Nyt vuorossa ovat podcastit. Mutta päästäkäämme ääneen Aleksi Kuutio, jonka vastaa lehden kuulijaystävällisestä maailmanvalloituksesta:

Te pyysitte sitä, me vastaamme kutsuun! Ensimmäinen Tähtivaeltaja-podcast on nyt eetterissä. Tässä jaksossa herrat Jukka Halme ja Aleksi Kuutio jutustelevat Helsingin Worldconista, suomalaisesta scifi-fandomista ja tv-sarjoista – sekä suosittelevat teoksia, joita eivät ole itse lukeneet, mutta joita haluaisivat muiden lukevan. Ihmeellistä mutta totta!

Palautetta podcastista otetaan mielellään vastaan. Olkaa ankaria, mutta armollisia, sillä pilotti on vasta ensimmäinen kokeilu. Testaamme mielellämme uusia ideoita ja ehdotuksia, kunhan kuulemme, missä onnistuimme ja missä taas menimme avaruuslaivan kölin ali. Kenet haluaisitte vieraaksi? Mistä aiheista haluaisitte podcasteissa puhuttavan?

Alkuun Tähtivaeltaja-podcasteja olisi tarkoitus tuutata ulos suunnilleen kerran kuussa. Mukaan keskustelemaan kutsutaan vaihtuvia vieraita. Mutta eipä tulevasta vielä sen enempää. Käykää kuuntelemassa ensimmäinen jakso ja antakaa tuomiomme.

Näin loppuun kuitenkin vastaus kysymykseen, joka on jo monien väpättävillä huulilla: kyllä, podcasteissa tullaan tulevaisuudessa kuulemaan myös Hannu ”Hauta” Blommilaa!

Mutta suuntaa nyt Soundcloudiin ja pistä Tähtivaeltaja-podcast tilaukseen:

Pitäkää kivaa!

6 thoughts on “Podcastit – Tähtivaeltaja-podcast, osa 1

 1. Olipas erinomaisen mukava podcast. Ihan turhaan naureskelitte teknisiä taitojanne siinä lopussa, tämä oli paaaljon parempi kuin moni kuulemani podcast; peritte esimerkiksi Coode Street Podcastin mennen tullen äänen laadussa. Oletan, että tuo oli tehty Skype-puheluna teidän kahden toimittajan välillä? Erinomaisesta äänimiksauksesta kertoo jotain, että kuvittelin pitkään teidän istuneen samassa huoneessa, saman mikrofonin äärellä. Jatkakaa vaan samaan malliin!

  Ainoa ISO miinus tulee tuosta hkj:nkin kommentissaan mainitsemasta: Eli pistäkää podcastinne iTunes-palveluun tai johonkin muualle josta sitä voi tilata ihan normaaliin tapaan podcastinkuunteluohjelmaan. Nyt jouduin asentamaan puhelimeeni erillisen Soundcloud-ohjelman vain pystyäkseni kuuntelemaan Tähtivaeltajapodcastia.

  Ja jos ette halua iTunesia käyttää, niin käyttäkää edes samaa systeemiä kuin Fantastisk podd (http://fantastiskpodd.se/hur-man-lyssnar/), eli tänne blogiin RSS-syöte jonka kautta podcastinne voi tilata.

  Tykkää

 2. Kuutio kyllä mainitsi lisänneensä RSS-syötteen jo joitain päiviä sitten. Olisikohan laittanut vain Soundcloudin puolelle?

  Tuota puhelinpojoa kyllä ihmettelen, sillä kyllä tuo podcast ainakin omassa puhelimessani pyörii ongelmitta ihan ilman lisäohjelmia tämän postauksen kautta.

  Mutta kehoitan Kuutiota tutustumaan palautteeseen ja tekemään korjausliikkeitä. Palaute on aina hyvästä!

  Tykkää

  • Juu, olisi tuo podi varmaan tästä sivulta toistunut ilman sitä Soundcloudin sovellusta. Enpä osaa antaa mitään järkeviä syitä sen asentamiseen. Oli kai vaan niin kiire päästä Tähtivaeltaja-podcastia kuuntelemaan. Mutta, ainakaan silloin kun tuon ohjelman puhelimeeni latasin en onnistunut Soundcloud-sivulta (tai täältä blogin sivuilta) löytämään RSS-syötettä jonka kautta olisin voinut Tähtivaeltaja-podcastin tilata puhelimeni podcast-ohjelmaan. Hienoa, jos tilaus tulee mahdolliseksi, tuleepa sitten uudet jaksot ladattua automaattisesti.

   ”Keep up the great work”, niinkuin ulkomaanelävä sanoisi!

   Tykkää

  • Ei löydy kyllä RSS:ää tuolta Soundcloudin puoleltakaan. Eikä podcastissa ole edes download-painiketta, josta tiedoston saisi itselleen ladattua (tämäkin on kyllä Soundcloudissa jotenkin mahdollista, koska jotkut sitä käyttävät).

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.